topbar.impersonate_act_as

Mitä tehdä puutarhassa elokuussa

Elokuu on kesän huipennus, jolloin on vihdoin aika korjata vihannekset. Edellisten kuukausien vaivannäkö tuottaa tulosta, ja pääset nauttimaan itsekasvattamistasi porkkanoista, punajuurista, chileistä ja muista kasveista. Sadonkorjuu saattaa innostaa uusiin kylvöpuuhiin ja pohtimaan, mitä voisit kylvää elokuussa. On tärkeää valita nopeasti kasvavia vihanneksia, kuten retiisiä, ruohosipulia tai erilaisia salaatteja kuten rucolaa. Muista myös suojata vihannekset kuitukankaalla pitääksesi ei-toivotut hyönteiset ja tuholaiset poissa.

Vihannesten korjuun ja uusien siementen istuttamisen lisäksi elokuu on erinomaista aikaa kukkien poiminnalle puutarhassasi. Poiminta on myös hyväksi kukillesi, sillä se hyvin todennäköisesti pidentää niiden kukinta-aikaa.

general.readmore

leafs_double_new.svg

 

Tule siis mukaan Så-a-long -porukkaan

Så-a-long on tapahtuma, jossa me – kyllä, juuri sinä, minä ja Så-a-long -lähettiläät – viljelemme kahta etukäteen valittua siementä yhdessä. Kaikki voivat osallistua, olitpa sitten vasta-alkaja tai ammattilainen, parveke- tai palstaviljelijä – tervetuloa mukaan! 

Så-a-long -tapahtumaa tehdään yhdessä muiden viljelyharrastajien kanssa. On mukavaa viljellä yhdessä, innostaa muita viljelyharrastuksen pariin ja pitää hauskaa kivan harrastuksen parissa. Koko viljelyprosessia pystyy seuraamaan Instagramissa aina siemenestä sadonkorjuuseen saakka seuraamalla aihetunnistetta #såalong sekä lähettiläidemme omilla sivuilla. Pääsemme näkemään toistemme viljelmät, antamaan vinkkejä ja auttamaan toisiamme onnistumaan.

Lue lisää.

 

Sowalong-icon.png

Inspiraatiot

Sido spiraalitekniikalla

Lue lisää

Resepti

Yrttinen porkkanapasta

Lue lisää

Viljelyohjeet

Viljele pinaattia

Lue lisää